Deep Web Nedir? Tor Browser Nasıl Kurulur?

Deep Web'e Nasıl Girilir? Ayrıntılı Anlatım



Kim tarafından kurulduğu, oluşturulduğu bilinmeyen Deep Web günümüzde insanların dikkatini çok fazla çekmekte. Bu yazımızda Deep Web hakkında yüzeysel bilgiler verdik. Ayrıca Tor Browser Kurmayı ve kullanmayı bilmeyenler, öğrenmek isteyenlerin yararlanması için bilgilendirmeler yaptık.


Deep Web, Google, Yandex, Bing ve Yahoo gibi tarayıcıların indeksleyemediği, görüntüleyemediği bir alandır. Çok büyük verilerin bulunduğu bilinen Deep Web, normal tarayıcılardan girebildiğimiz Facebook, Twitter gibi erişilebilir ortamdan onlarca kat daha büyüktür. Deep Web ortamına giriş için Tor Browser adlı tarayıcıyı kurmamız gerekmekte. Tor Browser aynı zamanda bir VPN programı görevi gördüğünden IP'nizi değiştirerek kimliğinizi gizleyebilirsiniz. Deep Web'de bulunan internet sitelerinin uzantıları .com, .net veya .org gibi değildir. Deep Web'deki sitelerin büyük çoğunluğu .onion uzantısına sahiptir.
Deep Web'de karşınıza çeşitli içerikler çıkabilir. +18 görüntülerin yanında, illegal ticaretler yapılmakta. Kiralık katiller, Uyuşturucu, Hackerlik, Sahte belge gibi birçok yasadışı faaliyetlerin ticareti de Deep Web'de yapılmakta.

Deep Web'e girmek için yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz. Öncelikle Tor Browser 'i indirmeniz gerekmekte. Tor Browser'in sitesine girerek güvenli bir şekilde indirebilirsiniz. Siteye girdiğinizde Download sekmesini göreceksiniz. Download'a tıklayın ve gelen sayfadan işletim sisteminizi seçin ardından indirin.




Tor Browser'i indirdikten kurulum işlemini başlatın. Kolaylıkla yapabileceğiniz bu bölümde sizden tarayıcının kurulacağı klasörü seçmenizi istiyor ve kurulumu sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor.


Karşınıza gelen ekrandan Bağlan'a tıklayın. 


Ve artık Deep Web'de gezinebilir, arama yapabilirsiniz.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski